DE CE NU ESTE BINE CA TINERII SA “TRAIASCA IMPREUNA” INAINTE DE CASATORIE??

Love-Forever-Quotes-39.jpgAm sa povestec o mica intamplare..

Ieri cand eram la serviciu, in scurta mea pauza mea de pranz, dau ochii cu o persoana noua. Ne zambim si ma asez pe canapea observand dupa culoarea insgnei de unde vine. Fiind o persoana sociabila am avut initiala intentie sa intru in discutie cu aceasta femeie tanara, insa m-am gandit ca imi scurtez prea mult pauza in acest fel. Deci am evitat.

Destinul a vrut sa ne reintalnim…

De obicei programul meu de lucru este destul de exact, insa data aceasta am fost nevoita sa stau mai mult si cand ajung la statie intalnesc surprinsa aceeasi femeie de pe canapea.

Avand timp pana sa vina trenul, nu ezit sa intru in discutie cu ea de data aceasta. O tanara sociabila, de statura inalta, slabuta si foarte simpatica.

Dupa ce vorbim mai multe despre munca, discutand in engleza notez un accent mai particular si o intreb de unde este. Imi spune ca vine din Spania si ca este profesoara. Ea afla ca sunt din Romania.. si deschizandu-si sufletul imi marturiseste  ca a avut o relatie de 4 ani cu un barbat roman cu care a trait impreuna acesti ani pana a aflat ca o insela si s-au despartit.

Am incercat sa ii spun ca “nu toti barbatii romani sunt la fel si ca ceva mai bun o asteapta”, insa ea cu mare durere in suflet replica ca il iubea mult si ca nu se astepta la asa ceva dupa atatia ani traiti impreuna!!

Intre timp trenul vine si urcand schimb subiectul inapoi pe tema muncii pentru nu a mai pune “sare pe rana”.

Dupa acesta intamplare…

Love-Forever-Quotes-42.jpgFaptul ca barbatul era roman, si nu de alta nationalitate, nu pot sa spun ca nu m-a ranit putin! Desigur ne place sa auzim numai lucruri pozitive despre conationalii nostri, insa nu putem evita ceea ce se intampla si totusi responsabilitatea cade desigur pe amandoi!

Acceptand sa traiesti cu o persoana nefiind casatorit implica si mai multe riscuri la nivel sentimental.

1. Acea persoana te poate lasa oricand fara un motiv serios.
2. Cunoscand-o si mai mult prin rutina odierna face in asa fel incat ca

toate amintirile adunate sa creeze un bagaj de durere greu de lasat la spate.

Este cu adevarat necesar sa traim impreuna pentru a ne cunoaste??

heartfeltquotesAceste vremuri “moderne” au facut ca relatiile intre oameni sa piarda din valoare, din profonditate. De multe ori (NU INTOTDEAUNA) este femeia cea care isi pune sufletul cel mai mult intr-o relatie, pe cand “barbatul” alearga dupa ceea ce luceste mai tare.

Nu sunt experta in relatii, insa NU cred ca pentru a ne cunoaste este necesar “sa urcam in acelasi tren”, un “tren” care ar trebui sa fie doar pentru un barbat si o femeie care dupa ce s-au cunoscut pentru un timp indeajuns pentru a avea incredere deplina unul in celalalt decid fericiti sa isi promita, in fata altarului, deplina loialitate pana cand moartea ii va despartii!

Femeilor haideti sa nu ne mai lasam ademenite de aceasta tendinta de a trai impreuna, ci sa privim in profunditatea sufletului barbatului pana cand vom reusi sa citim cu lipezime in ochii lui : “Eu sunt al tau si doresc toata viata mea sa fie cu tine!”


 -imagini from internet-                                „Vocea inimii!” …with Roxana Barsan

2 thoughts on “DE CE NU ESTE BINE CA TINERII SA “TRAIASCA IMPREUNA” INAINTE DE CASATORIE??

    1. Desigur ca cine vrea sa insele o poate face in orice circumstanta. Motivul pentru care doua persoane ar trebui sa traiasca impreuna in cadrul casatoriei, NU este acela de a tine legat pe cineva de el ori pentru a vedea daca sunt “potriviti”, insa deoarece amandoi isi doresc ca relatia lor, ce se bazeaza pe o dragoste profunda (incredere si fidelitate), sa fie recunoscuta de stat si sfintita de catre biserica (Dumnezeu) !!

      Daca acestea nu ar exista, de ce doua persoane ar trebui sa ajunga pana in acel punct?! Sa incercam sa nu ne comportam precum niste copii mari care se joaca de-a sotul si sotia fara morala si fara acte in regula!!

      Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s