“WHAT YOU EAT MATTERS!”

“Initial dieta recomandata omului a fost pur vegetariana: “Iata ca v-am dat orice iarba care face samanta(cereale si leguminoase) … si orice pom care are in el rod cu samanta(fructele): aceasta sa fie hrana voastra”(Genesa 1:29), „si sa mananci iarba de pe camp”(zarzavaturile si legumele).”

EFECTELE NEGATIVE ALE CONSUMULUI DE LACTATE!

Laptele are efecte negative asupra sănătății tale, potrivit cercetătorilor. Unica.ro a pus la un loc mai multe motive pentru care ar fi mai bine să nu mai incluzi laptele în alimentația ta. Iată câteva dintre ele:

1. Crește riscul de cancer – Numeroase studii efectuate pe animale au arătat că proteina din lapte crește riscul apariției cancerului.

2. Provoacă alergii – Specialiștii susțin că laptele se numără printre cei mai mari alergeni. De multe ori, oamenii nu își dau seama că au această problemă.

3. Te îmbătrânește!  – Laptele accelerează procesul de îmbătrânire, din cauza galactozei, o substanță care provoacă inflamații.

4. Provoacă acnee! – Laptele predispune pielea la apariția coșurilor și a punctelor negre. De altfel, acest aliment se numără printre factorii care duc la apariția acneei. Dacă ai probleme cu pielea, renunță la lapte pentru o perioadă și vezi dacă aspectul tenului tău se schimbă.

5. Favorizează apariția unor boli grave – Multe studii din toată lumea au stabilit o legătură între lapte și probleme grave de sănătate. Cancerul la prostată, cancerul ovarian, infecțiile urechii sau constopația se numără printre afecțiunile favorizate de consumul de lapte.

6. Duce la scleroză multiplă!  – Tot cercetătorii au constatat că oamenii care consumă regulat lapte au un risc mai mare de a suferi de scleroză multiplă.

7. Crește riscul apariției bolilor cardio-vasculare  – Unele proteine din lapte cresc colesterolul și duc la blocarea arterelor. Riscul apariției bolilor cardio-vasculare este mai mare în rândul persoanelor care îl consumă.

Resurse: https://www.antena3.ro/life/viata-sanatoasa/sapte-motive-sa-nu-mai-bei-lapte-niciodata-efectele-negative-pe-care-le-are-asupra-organismului-438207.html

EFECTELE NEGATIVE ALE CONSUMULUI DE CARNE!

De asemenea grasimea animala creste riscul aparitiei cancerelor. Un surplus de numai 7.5 kg grasime la greutatea corporala mareste riscul cancerului mamar cu 37%.

Dr Calin Marginean afirma ca 90% dintre produsele de origine animala putrezesc in intestinul gros. Iar substantele degajate in acest proces (cadaverina, histamina, etc.) irită peretii intestinului gros si duc, in timp, la cancer de colon.

Carnea nu contine deloc fibre ceea ce genereaza constipatia (care este una din principalele cauze ale aparitiei cancerului). Durata in care se evacuează materiile fecale este de 8-16 ore în cazul vegetarienilor si de pana la 120 de ore in cazul unor consumatori de carne.

Dr Calin Marginean afirma ca mancatul carnii nu numai ca nu aduce niciun aport de antioxidanti, ci dimpotriva, consuma din antioxidantii corpului, ducand la oxidarea si imbatranirea organismului.

Cat si ca histamina prezenta in carne e responsabila de aparitia eczemelor, a ulcerului, astmului bronsic si a cancerului. Pielea, sangele, intestinele, carnea de porc, de sardine, de ton au continutul cel mai mare de histamina.

Carnea contine deseuri: ierbicide si pesticide provenite din furaje, microbi, medicamente (vaccine si antibiotice).

Carnea contine substante de stres ( hormonii  “de fuga sau lupta “) sintetizate de animal ca urmare a spaimei din momentul taierii: adrenalina si noradrenalina.

Carnea contine bacterii  provenind din descompunerea tesuturilor, care incepe imediat dupa moartea animalului.

Carnea contine toxine provenite din descompunerea proteinelor care intra in putrefactie imediat dupa ce viata inceteaza.

Robert Morse spune ca atat carnea, cat si toate produsele derivate din ea inflameaza si irita organele sexuale. O consecința a consumului de carne este aparitia prostatitei, o afectiune a prostatei.

Spunem ca avem mai multa energie consumand carne decat legume. De ce?

Robert Morse scrie ca este vorba despre o falsa senzatie de energie, care dispare la fel de repede cum apare. Aceasta se datoreaza absorbtiei in organism a adrenalinei secretate in corpul animalelor, atunci cand traiesc groaza mortii cat si  hormonilor de crestere injectati in animale, cu scopul stimularii cat mai rapide a cresterii lor. Acestia actioneaza asupra sistemului nervos ca si consumul de cafea. Energia organismului de a digera carnea este foarte mare ceea ce duce la moleseala nicidecum energie.

Alte cateva efecte al consumului de carne afirmate de Dr. Robert Morse :

  •  scaderea nivelului de crom (necesar în afectiunile legate de transferul de insulina);
  •  scaderea nivelului de zinc (necesar in producerea insulinei si a energiei);
  •  lezarea tesuturilor hepatice, pancreatice si renale;
  •  scaderea nivelului de calciu si a absorbtiei si utilizarii calciului;
  •  cresterea nivelului de sodiu (ceea ce va produce anemie);
  •  cresterea nivelului de azot si de fosfor (ceea ce va spori acidoza);
  •  ameteli, tulburari de echilibru si stari spastice datorate scaderii nivelului de mangan;
  •  consumul de carne duce la cresterea tensiunii arteriale, prin retentie de apa si coagularea lipidelor;
  •  consumul de carne asociat cu aportul suplimentar de vitamina C intensifica asimilarea fierului, conducand astfel la cresterea toxicitații fierului;
  •  consumul de carne este recunoscut a fi cauza principală care conduce în mod direct la degradarea danturii.

d0b6b06191b94eec44f2a2a1bd18db3c--health-quotes-food-quotes.jpg

Acestea sunt doar efecte asupra sanatatii dar din pacate cu un impact si asupra mediului inconjurator: dejectiile de la ferme, netratate corespunzator polueaza solul, apa si aerul. Atunci cand sunt puse in straturi succesive pe sol, ajung sa se infiltreze pana si in stratul de panză freatica. In multe sate din Romania, apa provenita din stratul de panză freatica este toxica, tocmai datorita deseurilor de la animale.

Asa cum am scris la inceputul articolul este decizia fiecaruia in ce priveste alimentatia. Insa sa avem in vedere consecintele enumarate mai sus in cazul consumului de carne..si nu sunt deloc putine!

Resurse: http://www.crestemimpreuna.com/blog/152/efectele-negative-ale-carnii-mit-sau-adevar/


-video/foto preluate de pe net-                „HEALTHY, LIGHT AND TASTY”…with Roxana Barsan

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s