GUILDFORD

Orasul Guildford se gaseste doar la 10 min. distanta cu trenul de zona unde locuiesc si din acest motiv am avut de multe ori ocazia sa ajung aici. Prima data cand am pasit in acest oras am fost impresionata de ritmul agitat al acestui loc  unde puteti gasi si cea mai mare universitate din Surrey- University of Surrey.

Deoarece am lucrat in Guildord, am ajuns sa cunosc multe persoane, unele dintre care mi-au devenit prieteni, si din zi in zi m-am familiarizat din ce in ce mai mult cu acest oras, simtindu-l aproape ca a doua casa.

Insa, haideti sa aflam ceva mai mult! Printre atractiile principale in Guildford putem gasi Castelul cu acelasi nume.

“Castelul Guildford este situat în Surrey, Anglia. Se crede că a fost construit la scurt timp după invazia din 1066 a Angliei de către William Cuceritorul. Castelul a fost folosit în principal ca o reședință regală, dar a fost și o fortăreață și a jucat un rol în război și, deși nu a fost niciodată atacat, el a fost întărit în diferite puncte din istoria sa.

La 9 iulie 1216, prințul Ludovic a intrat în posesia castelului în timpul Primului război împotriva regelui Ioan [2], dar castelul nu a fost o scenă de conflict.
Castelul Guildford, împreună cu alte castele regale, nu erau utilizate pentru apărare și din acest motiv a fost neglijat.

Zonele de la castel au fost folosite pentru agricultură și au fost închiriate unor persoane diferite. În jurul anului 1820, Ducele de Norfolk a cumpărat-o. [16] În 1885, Lordul Grantley de Wonersh, care deținea o mare parte din castel, l-a vândut Corporației Guildford. Turnul și zidurile au fost restaurate și deschise publicului ca grădini de agrement în 1888 pentru a marca Jubileul de Aur al Reginei Victoria din anul precedent.

Grădinile sunt “extrem de populare, prezentând o gamă uimitoare de așternuturi colorate, centrate pe Castelul din secolul al XI-lea”, [1] și includ o statuie care este un memorial al lui Lewis Carroll.

Începând cu anul 2003, a avut loc un proiect de conservare de un an.  Un centru pentru vizitatori, deschis între aprilie și septembrie, include panouri scrise care descriu istoria castelului și un model al locului așa cum a apărut în jurul anului 1300.

Acoperișul turnului este accesibil printr-o scară care permite vizionarea terenurilor și a zonelor din Guildford. [19]
Vechea poartă a castelului găzduiește acum o parte din Muzeul Guildford, un muzeu de istorie locală și de arheologie.”

20170828_163232.jpg

Daca veti ajunge vreodata in Surrey, Guildford, cu siguranta acest scurt popas nu vă va lasa indiferenti!!

-info. traduse Rox. B.-

-doc. original: https://en.wikipedia.org/wiki/Guildford_Castle


-foto „Not just food!”                                               „Locuri de vis!”…with Roxana Barsan

2 thoughts on “GUILDFORD

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s